30god-pz

Total Beach_Access

Izbor jezika
English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Pretraga sajta

U gradiću Tenbi u južnom Velsu, održan je redovni godišnji skup koordinatora Plave zastavice. Ovaj program Fondacije za ekološku edukaciju sprovodi se u pedesetak zemalja svijeta, a tokom ljeta na oko 3850 plaža i marina vijorilo se ovo prestižno ekološko obilježje.

Ovogodišnji skup je bio prilika da se zemlje učesnice programa upoznaju sa detaljima pred uvodjenje nove, strožije, Direktive EU o kvalitetu morske vode za kupanje koja će postati obavezna naredne godine. Podnijet je izvještaj o medjunarodnoj kontroli tokom 2012. godine i zaključeno je da se pažnja i dalje mora posvetiti ekološko-edukativnim akcijama na plažama i u marinama kao i dostupnosti ovih mjesta licima sa posebnim potreba. Kao i uvijek, nacionalni koordinatori su imali priliku da predstave novosti iz svojih zemalja i pozitivne primjere iz prakse ....

Domaćin skupa bila je velška organizacija "Keep Wales Tidy / Cadwch Gymru’n Daclus", a nacionalne koordinatore iz 37 zemalja pozdravili su zvaničnici veške vlade, okruga Pembrokšajr i Nacionalnog obalnog parka Pembrokšajr, dok se video porukom obratio i holivudski glumac Majkl Šin, koji je rodom iz Velsa i promoter je aktivnosti organizacije domaćina www.keepwalestidy.org.

Wales Wales Wales

Ove godine proslavlja se četvrt vijeka Plave zastavice u svijetu, pa je i ovaj skup bio prilika da se obilježi jubilej, a svi prisutni nacionalni koordinatori su se na pješčanoj plaži slikali u posebno dizajniranim majicama.

Wales Wales Wales